Cyklovýlety - články, zajímavosti

Web nejen o cyklistice

  

24h "Těžká pohoda" Liberec 2011

Prolog

Další ročník 24 hodinového závodu v Liberci jsme podstoupili nikoliv s Káťou jako v roce 2010 ale s jejím partnerem Romanem. Opět dostatečně bláznivý nápad, protože tentokrát Roman podnikl tuto akci poprvé v životě. Hádám se taky našly chvíle, kdy nebyl z tohoto rozhodnutí úplně nadšen, ale zvládl to perfektně. Do dějiště závodu jsme dorazili opět v noci na sobotu (až po půlnoci) a po krátké chvíli jsme se zabydleli, abychom si mohli celý víkend patřičně užít

Začátek

I v roce 2011 měl závod v Liberci status Mistrovství ČR, čili konkurence byla slušná Nicméně s Romanem jsme to pojali v pohodě. Ne, že bychom nemakali a nevydali se ze všech sil, ale žádnou hlavu z umístění jsme si rozhodně nedělali. Začátek závodu byl ve znamení příjemného počasí, stejně jako minulý ročník, později se počasí zhoršovalo a teplota bohužel klesala. Nicméně nakonec nepršelo, jen dvě lehčí přeháňky v podstatě příjemně navlhčily trať a už se tolik neprášilo. Jako jediné negativum tedy vidím teplotu, která teda na červen nebyla nijak moc vysoká (v noci pod 10 st.).

Pravda, ještě jedno negativum bych našel - neměli jsme s sebou tak velký podpůrný tým - jela s námi jen Káťa. Nicméně klobouk dolů před jejím nasazením - stíhala fotit, vařit, cpát do nás veškerou dostupnou výživu a ještě měla snahu pořád umývat kolo a nutit nás do pití, které zmákla připravit. No teda Káťo, DÍKY !!!

Trať

Trať až na pár detailů nabízela stejnou "Těžkou pohodu" jako předchozí ročník, zhruba 250 metrů převýšení na 12 km dlouhém okruhu, který vedl převážně terénem. Já bych ji označil za fyzicky náročnou, dva nebezpečnější sjezdy (kde letos došlo i ke zraněním) bych označil i za technicky docela náročné.
Ve zkratce - hned za startem trať lehce stoupala, pak následoval přejezd po trávě na lyžařský most, ze kterého se pak vasokorychlostním sjezdem po asfaltu vjíždělo na louku a posléze pak stoupáním do lesa. Tohle bylo nejprudší stoupání, kde postupně dost lidí chodilo pěšky (my jsme bojovali do posledního dechu ) Pak následoval přejezd lesem s dalším stoupáním až nad první nebezpečný sjezd, odkud se sjíždělo k brodu. Pak přišla pasáž, která docela výrazně stoupala s krátkým přerušením až do 6.kilometru do obce Milíře - Rádlo. Tady už síly kapku docházely, ale po krátkém dokončení stoupání začínala sjezdová pasáž. Na ní cca na osmém kilometru další velmi technický (a prašný) sjezd, kde docela dost lidí lehlo (zde to minimálně jeden borec ukončil). Pak byla trať více různorodá, ještě čekalo jedno stoupání na asfaltu (tady se ke konci jezdilo taky hoooodně pomalu :)), rychlostní rovinka pod zabijácky prudký kousek stoupání na louku a hurá sjezdem zpět do lyžařského areálu Vesec. Do cíle okruhu bylo potřeba ještě jednou stoupat, ale odměnou pak bylo buď střídání, nebo alespoň vědomí, že je zase o jeden okruh míň

Závod

Začátek závodu se nám úplně nepovedl, trošku se na nás přilepila smůla. První dva okruhy jsem dal ve slušném čase okolo 32 minut, pak lae Roman utrhl přehazovačku a po kole jsme opět střídali. Další střídání už probíhalo dle plánu po dvou kolech, jen mě trochu naprdl defekt, lehčí déšť, skoropád v noci, při kterém jsem si okopal holeně a taky mě nepotěšilo, že jsem ulomil blatník. To, že mi zhaslo světlo na poslední třetinu okruhu jsem bral jako zpestření (naštěstí bylo už jen šero a pomalu svítalo). Romča si to taky vychutnal, zazlobilo ho sedlo, taky mu pak zapršelo a ke konci ho ještě začalo zlobit koleno... Nicméně - byl to zase super zážitek, dojeli jsme živi a zdrávi a dokonce jsme zajeli dle mého názoru suprový výsledek - skončili jsme na 11.místě a od 5.místa nás dělilo jen cca 25 minut, což na první nástřel v této sestavě je podle mě přímo bomba!

Musím pochválit Romana za jeho bojovnost i sebe za vůli vyrazit na poslední kolo 35 minut před koncem závodu - donutilo mě ze sebe vytáhnout skoro stejný čas jako na začátku závodu, což po téměř 24 hodinách není vůbec zlé Podobně jako loni jsem byl na trati na závěr skoro sám a letos jsem dokonce dojel jako úplně poslední platný okruh před 12.hodinou. S odstupem času musím říct, že to opět byl suprový zážitek, i když možná to bylo spíš "Těžké", než "pohoda" Díky za podporu Káti i všem, kteří nám na dálku drželi pěsti, v roce 2012 si to doufám dáme na pohodu znovu !!!!!!!!!

Další akce

Olomoucký půlmaraton 2015
Salzkammergut Trophy 2015
Pražský půlmaraton 2015
Slovakman 2014
Atlas adventure 2014
Salzkammergut Trophy 2014
Maraton Praha 2014
Salzkammerguttrophy 2013
Půlmaraton Brno 2013
Pražský půlmaraton 2013
Salzkammergut Trophy 2012
Valašská 24h Bystřička 2012
Atlas adventure - rok 2012
Jihlavská 24h - rok 2012
Valašská 24h Bystřička 2011
Atlas Adventure 2011
Pražský půlmaraton 2.4.2011
Valašská 24 - Bystřička 26.6. - 27.6.2010
24h "Těžká pohoda" Liberec 11.6. - 13.6.2010
Atlas Adventure 2010
Rusavská padesátka 2009
24h Bystřička 26.6.2009 - 27.6.2009

 
  www.cyklo-vylety.cz - administrátor: L.Poncza, spolupracovník: P.Svoboda, 2008 - 2015
Poslední aktualizace: 2016-03-05 21:53:51
Stránka zobrazena: 14473 krát.